Dag 16

24 september 2024 - Ngamiland East, Botswana

Gisteravond veel zebra's horen rennen en roepen samen met het geluid van de leeuwen. Dus om 7 uur in de auto op zoek. Helaas geen geluk dit keer. Aangezien we de andere kant op moeten vandaag rijden we na 5 km weer terug via de rivier bedding. En toen waren we pas echt wakker. Een luipaard!!!!!! Komt ons te gemoed lopen. Ik begin snel wat foto's te schieten. We zien wel wat het word. Peter rijd constand in ze achter uit want omdraaien was geen tijd voor. Nou ja wel tijd voor maar voor je het weet ben je haar kwijt. En idd na een 2 tal minuten springt ze in een boom. Het is dat wij weten dat ie er moet zitten want anders vind je hem nooit. Toch die big five weer compleet. We rijden weer verder via een stukje achter land en rivierbedding. 2 jaar geleden was de weg hier heel slecht kwa stenen en groeven maar daar liggen nu botswaanse bruggetjes over. Oftewel het ziet er niet uit. Het werkt tijdelijk maar het werkt wel. En ja hoor we vinden weer 6 leeuwen. Blijft toch altijd mooi. We verlaten Chobe viande Ngoma gate. De laatste 4 km er naar toe was een zware taak voor onze truus. Veel diep en los zand. Bij Muchenje is een nieuwe Shell gebouwd. Dus maar ff tanken. We rijden verder over asfalt en 13 km voor onze overnachting duiken we weer het zand in.  Zo wel Truus als wij worden flink op de proeg gesteld. We stuiteren met 10 km per uur van links naar rechts in de auto. We komen onderweg een bord tegen met hoe we deze heuvel moeten berijden zonder vast te komen te zitten. Het leuke is als je boven bent staat er een bord: goed gedaan het is je gelukt. Dus silvia mag trots op zich zelf zijn. Heel huids de weg overleefd zonder lekke band 😜. We checken in en doen een drankje. Op de campsite eten we wat en plonzen daarna in het zwembad. Daarna een heerlijke douche. Om 5 uur gaan we met een drankje op het dek zitten. Hele groepen olifanten passeren. Ook zien we pumba, eland antilope, kudu, hyena, struisvogel, impala, zebra. Tijdens het eten spot ik een vreemde vlek. Bingo!!! Wild dogs. Na het eten nog een kijkje op het dek. We lopen naar de camping voor waarschijnlijk een onrustig nacht.

1. Annelies:
    24 september 2024
    Ik hoop dat jullie lekker slapen😴😴