Dag 13

17 september 2024 - Nata, Botswana

Vanmorgen nog een klein rondje park gedaan. Wederom de bad ear foxes gevonden. Ook vonden we de leeuw van de waterhole on the move. We zijn haar gaan volgen maar helaas later uit het oog verloren. We rijden terug naar de gate. Een andere weg als de heenreis. Ook diep zand maar beter te berijden. Nu volgen er 145 km aan asfalt. Yeahhhhhhh. Oh ja met her en der potholes. 30 km voor nata is de weg ook weg. Er is wel asfalt maar hele delen zijn weg. Dus dan moet je er naast gaan rijden zoals iedereen. Dat deed ik ook. Alleen 20 km voor nata een enorme doods klap. Lekker band. KUT!!!! En niet zo'n beetje ook. Een compleet stuk stalen buis dwars door de band en velg!!!! Gelukkig rijden er achter ons nog meer toeristen. Belgen. Das makkelijker praten met elkaar in zo'n situatie. We verwisselen de band. Alleen de reserve band komt niet boven de 2.2 bar. Gelukkig kunnen we morgen een bezoekje brengen aan Bushlore in Kazungola. Want ja hebben toch 2 nieuwe banden nodig. We bedanken onze zuider buren en afrikaanse familie en rijden door naar eleohants sands. Als we aan een drankje zitten komen de eerste olifanten. Maar daarna vlug naar ons huisje voor een DOUCHE!!!! En het is nog een goede ook. We moesten zo ie zo voor 22 uur douchen want dan word het water afgesloten. Dit ivm de veiligheid tegen het slopen van waterleidingen door olifanten opzoek naar water. Vanavond een lopend buffetje geboekt. We doen niks meer vandaag.

1. Nel Blauw:
    17 september 2024
    Een lekke band is minder leuk morgen dus 2 nieuwe en vanavond lekker eten dan gaat het avontuur weer verder morgen
  2. Rosette:
    17 september 2024
    Wat een mooie reis. Ben er zo met alles een beetje bij.
    Knuffel samen
  3. Annelies:
    18 september 2024
    Wat fijn dat de mensen behulpzaam zijn, en dat ze Nederlands praten! Op naar de nieuwe banden en de voortzetting van jullie reis.
  4. Coen en Lia:
    18 september 2024
    Voor alles is een oplossing en hulp. Fijn, zulke medereizigers in de buurt. Weer mooi verhaal om thuis op terug te kijken.