Dag 6

13 september 2024 - Maun, Botswana

Heerlijk geslapen. Me slaapzak lekker open geritst. Want Silvia en slaapzakken zijn geen combinatie. Midden in de nacht schrik ik wakker van geritsel. Mnr het nijlpaard passeerd de campsite. Vlak voor onze wildcamera langs. Heel de avond/nacht was er ook beweging in het afval hok maar niemand kunnen vinden. In de ochtend na me wc bezoek voel ik dat ik word aangekeken. Een jackel wenst me een goede morgen.
We gaan op ons gemakkie op pad. Net als de vorige keer hebben we al snel bingo. 3 leeuwen liggen in het zonnetje op de vlakte. We blijven een uurtje bij ze staan. We halen bij third bridge nog wat extra drinken. Het is 38 graden dus de voorraad gaat hard. Ook aangezien ze geen halve liter flesjes meer verkopen in de supermarkt maar blikjes. En die zijn kleiner. Grote flessen passen niet en koolzuur technisch is na 200 meter rijden de prik er wel af 🤣. De route blijft het zelfde. Diep zand en hobbels van links naar rechts. We bereiken om 1130 xakanaxa. Compleet andere omgeving. Beetje veluwe maar dan anders.  We gaan lekker wat eten op de campsite. Heerlijk gebakken ei met bacon, ui en kaas. Op een geroosterde boterham. We zetten ook vast water op voor in de thermoskan. Vanavond lekker bakkie en thee. We gaan op game drive richting de paradise pools. Hele leuke route. Na weer 3 uurtjes tuffen belanden we weer op de camping. En....... eindelijk de lepelhond (bat-earedfox) gevonden. Hadden ze al vaker gezien maar altijd waren het road-kills. Vanavond eten we hamburgers met sla en uien.

Tussen stand dieren die we bijhouden: 133 olifanten, 27 giraffe, 7 leeuwen, 2 lepelhonden, 2 struisvogels, 1 honey badger.

1. Joke:
    13 september 2024
    Zo wat hebben jullie al veel dieren gezien, leuk hoor want daar ga je toch voor