Dag 12

17 september 2024 - Nata, Botswana

Het is de hele nacht een komen en gaan van olifanten. Makkelijk te zien in het donker aangezien het volle maan is. 1 klonk wel heel dichtbij. En dat klopt. Hij stond naast de auto en kwam tot de conclusie dat hij er daar niet langs kon. Dus hij draaide zich om en liep rakelinks langs de auto. Volgens de wildcamera zijn er wel 20x olifanten langs gelopen. We vertrekken vroeg om 6:15 naar de waterhole. Maar nog voor we er zijn BINGO!!! leeuwen. 3 stuks liggen in het open stuk op te warmen in de zon. Het is nu 16 graden. We nemen een foto en rijden door. Het is weer een komen en gaan bij de waterhole. We parkeren weer de auto en wachten onder het genot van een bakkie op wat er komen gaat. Ineens begint alles te rennen. Er komt een leeuw aan. Ze is snel alart want er zit een kudu vast in de modder. Ze onderneemt 1 poging maar helaas mis. Ze was te vroeg. Voor we het wisten waren we 3.5 uur verder. Er gebeurt verders weinig dus rijden terug naar de camping. Onderweg roep sil STOP. Ongelofelijk maar we vinden 3 leeuwen onder een boom. Dat betekend dat die ene bij de waterhole dus leeuw 4 was. En dus niet bij de groep van vanmorgen hoorde. Als we de achter buren spreken horen we dat er om 4:45 uur 3 leeuwen langs zijn wildcamera zijn gelopen op de campsite. We maken een ontbijtje en gaan nog stukkie rijden. Geen dieren maar wel airco. Daar ging het om want het is vandaag wederom 43 graden. We klappen onze zonnen luiffel uit en relaxen de rest van de dag. Ook gaan we even douchen. Want we zien, ruiken, snuiten en proeven stof. Man wat is het hier stoffig. We gaan weer op pad voor een kijkje bij de waterhole. Dan zeggen onze buren: uhhhh je achter klep staat nog open. FUCK! Ik spring snel de auto uit, sluit de klep en spring de auto weer in. Aangezien de leeuw er nog ligt en het dus stil is rijden we maar terug naar camping. Daar kunnen we aan de poets. Alles was stoffig binnen 🤣. Ik gok dat we hem nu niet meer vergeten te sluiten. Nou ja op slot draaien. Terwijl de olifanten, jakhalzen en een steenbokje over de camping lopen maar wij ons klaar voor de nacht stand.

1. Annelies:
    Wauhh geweldig!
  2. Annelies:
    Wat spannend!
  3. Coen en Lia:
    17 september 2024
    Het zijn weer prachtige verhalen en avonturen. Alleen jammer van de lekke band.
  4. Nel Blauw:
    17 september 2024
    Jongens wat gaaf zoveel olifanten en leeuwen niet tegeloven maar je achter klep vergeet je niet meer leuk je verslag 👍