Dag 14
24 september 2024 - Ngamiland East, Botswana
We hebben heerlijk geslapen in een echt bed. Vandaag rijden we eerst 250 km over asfalt naar Kazungola. Even langs Bushlore voor onze banden en onze gaskookplaatje voor op de gas fles. We krijgen een andere en een nieuwe band. Het ventiel van de andere band word gerepareerd. Niets anders dan lof voor Bushlore. De snelweg, de A33, kom je van alles tegen. Steenbokken, ground hornbill, struisvogels, veel roofvogels, wederom een dode bad ear fox, giraffen, olifant, zware vrachtwagens die naar Zimbabwe en Zambia rijden en ja je leest het goed. De snelweg dient ook als landingsbaan. 2x zelfs. Geen idee wat er moet landen maar ik denk ingeval van nood. We tanken onze Truus weer vol. 114 liter voor 120 euro. Ook gelijk ons brandhout meegenomen. We doen inkopen bij de Spar. Alles boodschappen voor 7 dagen bush weer binnen. Dan stress....... geen 5 liter kannen water. Die zijn op. Gelukkig verderop de laatste kunnen bemachtigen. We rijden Chobe binnen via de Sidudu gate. We verlagen de banden weer van 3 naar 2 bar. Via de chobe rivir front rijden we naar ihaha. We checken in voor 2 nachten. Wat denk je onze plek bezet. We krijgen een andere. Dat was maar goed ook want deze is beter. Met vrij uitzicht over de nu 100derden buffels. We zijn nu definitief gestopt met olifanten tellen want het is gewoon niet bij te houden. We doen even een drankje en kunnen nog een kort rondje maken. Over 1,5 uur moeten we binnen zijn. We rijden langs de rivier na 20 min stoppen we en.............. moeder leeuw met twee cubs. Wauw. We blijven er 45 staan en komen dan tot de conclusie dat tussen de struiken een kill ligt. Een zebra. Om 18 uur moeten we toch echt terug anders komen we te laat. 200 meter voor de campsie zie ik iets bekends op de weg liggen. Ons solar lampje. Die lag op te laden op de reserve band 🤣 Op de campsite zetten we Truus in de nacht stand en maken we de pizza warm. Maar eerst even de familie baboon op afstand houden. Lang leve de katapult. Dan weten ze al genoeg.
Annelies:24 september 2024Top verhaal weer 😀