Dag 9

13 september 2024 - Maun, Botswana

We hebben een goede nacht rust gehad. Het was erg stil vannacht. Geen hyena's gehoord en ook geen leeuwen. Wel de 2 grote nijlpaarden die voor onze campsite liggen. Als ik de wildcamera pak zie ik dat we vannacht bezoek hebben gehad van 4 hyena's achter de auto. Niks van gehoord. We doen op ons gemak ons dingetje. We gaan ff plasje doen en op pad. Nou we hoefden niet ver.  Want aan de overkant vande campsite ligt een leeuwin. De rest kunnen we niet vinden. We horen van een ander stel (in een knal blauwe fiat panda 4x4) dat de pride ergens achter de struiken ligt met een kil aangezien ze onder het bloed zaten. We rijden nog een klein stukje maar verders is het uitgestroven. Wel vinden we 2 lelkraanvogels. Nog nooit gezien hier in afrika. Dus dat was een kadootje. We rijden terug naar de campsite. We koken water voor een bakkie en Silvia bakt wentelteefjes. Terwijl houden we de overkant van het water goed in de gaten.
In de middag gaan we de airco op zoeken. Oftewel  op game drive. We rijden noordelijke richting de rivier af. Aan het einde zetten we de auto stil. Want hoeveel dieren zien we in 1 oog opslag. Pumba, zebra mangoost, olifant (dode en levenden), waterbokken, vervet monkey, kudu, mariboe en nijlpaarden. 200 meter ervoor ligt een deel rivier vol met nijlpaarden. Wij noemen het de hippo parkeer garage. Als 1 hippo ze testosteron test worden ze allemaal wakker. Ook die je niet ziet. Dus wij vol gas. Weg wezen hier. We rijden achter langs terug. Daar staat ook een douche en wc hok. Staat daarnaast een olifant de begroeing te snoeien. 4 koppies steken uit het douche hok. Die zullen wel een spannend momentje beleefd hebben. Want ja geen idee hoelang ie er al stond. We gaan weer eten op de camping en bouwen truus 2.0 weer om in de nacht stand. Morgen terug naar de bewoonde wereld voor boodschappen enz. In de avond lopen nog 7 olifanten langs de campsite

1. Nel Blauw:
    13 september 2024
    Zo alles gaat nu goed en lekker wentelteefjes gebakken niet verkeerd toch groetjes
  2. Anka:
    13 september 2024
    Fijn om weer van jullie te horen , ik weet natuurlijk dat je niet overa internet hebt maar was toch een beetje ongerust nadat in hetbegin zoveel mis ging.

Maar jullie hebben het alweer helemaal ingehaald lees ik wel , heb met plezier de dagen bekeken en tjonge wat ben ik jaloers op jullie .

Veelplezier de volgende dagen 👍👍👍🤗🤗🤗🤗
  3. Joke:
    13 september 2024
    Goede reis verder en misschien ook weer even fijn in de bewoonde wereld te zijn en dan weer op naar het volgende avontuur, doei
  4. Joke:
    Fijne reis verder
  5. Pientje:
    13 september 2024
    Kan je wel merken dat jullie ver weg zijn, kreeg vandaag 6 reisverhalen in 1x binnen.
  6. Piet:
    13 september 2024
    Allemaal weer mooie belevenissen van jullie en zo te lezen hebben jullie het verschrikkelijk naar je zin daar top
  7. Coen en Lia:
    13 september 2024
    Geweldige trip so far. Wat hebben jullie al veel dieren gezien. Maar die campings waar het wild gewoon rondloopt, lijkt mij best spannend.
  8. Annelies:
    13 september 2024
    Wat hebben jullie weer een geweldige trip, alleen die wegen hé.
    Ik vind het heel leuk om jullie te volgen. Fijne reis!