Dag 10

17 september 2024 - Nata, Botswana

Na een redelijke nachtrust ivm een bijdehandte mug en een ontbijtje vertrokken. Eerst even tanken en hout halen. We tanken 103 liter diesel voor 108 euro. We hebben er nu 660 km op zitten wat inhoud dat hij nu 6.4 km op 1 liter diesel rijd. Ook kopen we 8 bundels hout. Gisteren in de supermarkt waren we 86 euro kwijt. Vandaag nog even naar de Spar voor nieuwe douche gel. Heyyyy er zijn weer uien. Die waren er gisteren niet. Dus heb er 1 meegenomen. Das genoeg aangezien die ene ui 540 gram weegt 😂. We volgen 125 km asfalt weg en passeren ook een vetenary gate. Auto werd niet gecontroleerd 😤. Voor jan doedel gekookt voor 2 dagen. Maar wij hebben geleerd door gezellig en vrolijk tegen de mensen te doen en je hebt de helft al gewonnen. Dus hebben ze ook twee colaatjes gegeven. De voetjes en de auto moesten wel gewoon door de ontsmettings bak. We nemen de afslag bij het dorp Khumaga richting Mkagadigadi NP. De veervont naar de overkant is niet nodig. De Boteti rivier staat in dit gedeelte droog.  We checken in bij de gate. De eerste olifanten en massa's zebra's komen we tegen. We rusten op de camping wat uit als er vlakbij twee mensen uit Botswana zelf komen kamperen. Zijn tip is ga rond 13 uur rijden want de dieren zijn in de middag bij de rivier te vinden en nog een voordeel je hebt zelf het genot van de airco. Geen overbodige luxe. Het is namelijk 43 graden. Rond 13 uur gaan we rijden. De weg is op sommige stukken echt diep zand en het zand surfen kan weer beginnen. De weg is ook erg bumpie. Mijn god we lachen ons dood en geen idee waar onze nieren zich nu ergens in ons lichaam bevinden. De andere gasten hadden gelijk. Mooi tijdstip om te game driven. Aangezien peter gek is van giraffe en ik van olifanten houden we een telling bij. Die hebben we voor vandaag maar even gestaakt. Onderweg komen we veel olifanten en zebra's tegen. Totdat we iets raars zien. Een pickup truck met daar achter aan een spanband en een giraf. Deze was verstrikt geraakt in de omheining en overleden. Hij werd nu versleept naar een andere plek zodat de natuur ze gang kan gaan en dus voedsel voor andere dieren opleverd. Als we bij de rivier uitkomen weten we niet wat we zien. Beide zijn compleet stil en totaal verbijsterd. Duizenden zebra's, honderden olifanten, gnoes, giraf, kudu's, struisvogels, gieren. Het leek wel een aflevering van National Geographic. Helaas is dit lastig vast te leggen op foto. We volgen verder de rivier en een stuk verder kunnen we de rivier bedding in. Waar we ook enkele karkassen van olifanten en diverse skeletten tegen komen. We draaien weer om en rijden dezelfde route terug. De versleepte giraf helaas niet kunnen traceren.

Geduurde de avond bij het vuur genieten we van alle zebra's die geluid maken. Ook zijn er olifanten maar we zien ze beide niet. Om 21 uur gaan we naar bed. We slapen snel maar om 22 uur zijn we klaar wakker en kijken we naar buiten. (Handig die volle maan) mnr olifant staat op 2 meter van de auto de struik te kort wieken.   Doordat we dus hoog in de auto zitten staan we letterlijk oog in oog met elkaar.

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Rosette:
    17 september 2024
    Oh wat een dieren, fantastisch